Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!lublin.pl!not-for-ma
il
From: Paul Urstein <p...@p...ch>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Danko z Lubliany
Date: Thu, 23 Mar 2000 18:07:11 +0000
Lines: 23
Message-ID: <3...@p...ch>
NNTP-Posting-Host: ras32.planet.ch
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Mailer: Mozilla 4.7 [fr] (Win98; I)
X-Accept-Language: fr
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:25440
Ukryj nagłówki
Moi drodzy, czy wiecie jak osiagnac bez pudla histeryczny smiech dla
calej rodziny? ja juz wiem... wystarczy przygotowac to cudne danko tak
jak ja to zrobilem. Czyli zle.
Sama masa -bialy ser przyprawiony jak w przepisie- jest prosta do
zrobienia i do tego bardzo smaczna. Cyrk dla mnie zaczal sie z ciastem.
Niby nic skomplikowanego, nie pierwszy raz robie rolady itd itp tak to
do siebie mowilem i.....nie posypalem stolu maka przed rozwalkowaniem
ciasta.
Nie dosc ze rozwalkowalem je za cienko, to przykleilo sie do blatu na
amen.
Po artystycznym rozlozeniu masy serowej i kilku histerycznych probach
zawiniecia tego obiektu, wypilismy aperitif patrzac na Schuberta (nasz
kot) ktory siedzac na obiekcie czterema lapami wcial 400 gr sera z
maslem i zoltkami.
nastepnie poszlismy do restauracji na pizze...
ps jutro zaczynam od nowa
--
Amicalement Paul Urstein
|