Data: 2000-03-23 18:33:57
Temat: Re: sernik w USA
Od: s...@n...gov (Agnieszka Szalewska-Palasz)
Pokaż wszystkie nagłówki
jak juz mowimy o tym, co mozna, a czego nie mozna kupic w hameryce (tak jak
ze sprirytuskiem) to chcialam szacowne grono osiedlonych tu zapytac, z
czego przyrzadzaja sernik tradycyjny polski twarozkowy???? bo przeciez
takiego sera bialego amerykanie, w kazdym razie waszyngtonscy nie znaja...
A do NYCa mam za daleko, aby specjalnie po twarozek jezdzic (spirytus
lepiej sie przechowuje:-))...Czyzby wszyscy przerzucili sie na serer
Filadelfia? Ja go uzywam udatnie do nadzienia serowego do pierogow czy
nalesnikow,ale sernik to wychodzi z niego taki, hm, powiedzmy malo
tradycyjny. Probowalam sernika z serka Riccota, posunelam sie nawet do jego
odcedzania z nadmiaru plynu na sitku przez noc, ale co z tego, i tak
wyszedl taki raczej jak u nas robiony z serkow homo.
W zwiazku ze zblizajacymi sie swietami prosze o porady....
aga
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
|