Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.onet.pl!news.me
max.krakow.pl!mercury.newsgate.pl!newsgate.pl
From: s...@n...gov (Agnieszka Szalewska-Palasz)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: sernik w USA
Date: 23 Mar 2000 19:33:57 +0100
Organization: email<>news gateway
Lines: 17
Sender: r...@m...newsgate.pl
Message-ID: <4...@P...nih.gov>
References: <3...@p...ch>
NNTP-Posting-Host: mercury.newsgate.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"; format=flowed
X-Complaints-To: n...@n...pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:25442
Ukryj nagłówki
jak juz mowimy o tym, co mozna, a czego nie mozna kupic w hameryce (tak jak
ze sprirytuskiem) to chcialam szacowne grono osiedlonych tu zapytac, z
czego przyrzadzaja sernik tradycyjny polski twarozkowy???? bo przeciez
takiego sera bialego amerykanie, w kazdym razie waszyngtonscy nie znaja...
A do NYCa mam za daleko, aby specjalnie po twarozek jezdzic (spirytus
lepiej sie przechowuje:-))...Czyzby wszyscy przerzucili sie na serer
Filadelfia? Ja go uzywam udatnie do nadzienia serowego do pierogow czy
nalesnikow,ale sernik to wychodzi z niego taki, hm, powiedzmy malo
tradycyjny. Probowalam sernika z serka Riccota, posunelam sie nawet do jego
odcedzania z nadmiaru plynu na sitku przez noc, ale co z tego, i tak
wyszedl taki raczej jak u nas robiony z serkow homo.
W zwiazku ze zblizajacymi sie swietami prosze o porady....
aga
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
|