Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Dlaczego forma rdzewieje? Dlaczego forma rdzewieje?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Dlaczego forma rdzewieje?

następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.c
om!postnews.google.com!s19g2000prg.googlegroups.com!not-for-mail
From: k...@w...pl
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Dlaczego forma rdzewieje?
Date: Thu, 3 Jan 2008 12:37:01 -0800 (PST)
Organization: http://groups.google.com
Lines: 23
Message-ID: <2...@s...googlegroups.com>
NNTP-Posting-Host: 83.3.85.162
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Trace: posting.google.com 1199392621 8371 127.0.0.1 (3 Jan 2008 20:37:01 GMT)
X-Complaints-To: g...@g...com
NNTP-Posting-Date: Thu, 3 Jan 2008 20:37:01 +0000 (UTC)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: s19g2000prg.googlegroups.com; posting-host=83.3.85.162;
posting-account=pikCfAoAAABijCII8BFIh3XF52XzzoTl
User-Agent: G2/1.0
X-HTTP-UserAgent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1;
SV1),gzip(gfe),gzip(gfe)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:308270
Ukryj nagłówki

Witam

Najpierw życzę wszystkim samych sukcesów kulinarnych i nie tylko. w
2008 roku.

A teraz do rzeczy. Zakupiłam blachę (producent z Białegostoku) taką
zwyczajną do ciasta błyszczącą, o takim jakby wzorku- wybijane
kwadraciki. Na pewno wiecie o co chodzi bo sa po sklepach. Sęk w tym
że to całe błyszczące zlazło jest goła blacha jak na starej rynnie,
mam to badziestwo ponad 2 lata nie "wypiekło sie " to to, , nie zrobił
sie zaden nagar jak na formach mojej mamy. poza tym pieczone w tym
mięso czuć metalem a wszelkie ciasto z owocami robi się zielone, nawet
przez papier czy folię aluminiowa, a poza tym rdzewieje
niemiłosiernie.
Jest na to jakis sposób typu " wypalenie" jak przy patelniach? Czy
wyrzucić badziestwo od razu. No ale jak wyrzucę to co kupić. Zaznaczam
że formy silikonowe i pokryte wszelkimi teflonowatymi powłokami nie
wchodzą w grę, nie lubie tego i juz. A może macie jakieś sprawdzone
formy, producentów?
Katarzyna -Rzeszowianka

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
04.01 Joanna Duszczyńska
04.01 k...@w...pl
04.01 Panslavista
04.01 Panslavista
04.01 Lila
04.01 Joanna Duszczyńska
04.01 Ikselka
04.01 Ikselka
04.01 Ikselka
04.01 k...@w...pl
04.01 k...@w...pl
04.01 Aicha
05.01 Panslavista
05.01 Panslavista
05.01 Szymuś
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6