Data: 2005-04-14 08:42:20
Temat: Eksperyment z Anchois
Od: "Władca Much" <a...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Az się pochwalę bo wczoraj lekko eksperymentowałem i wyszło mi cos
niezłego.... otóż:
zmiksowałem składki:
2 paczki-zgrzewki Anchois
gęsta kwaśna śmietana (niecały kubeczek)
4 ząbki czosnku (duże bo lubię)
zielony marynowany pieprz (tak z łyżkę stołową)
a potem wrzuciłem do tego pęczek posiekanego szczypiorku (tego cieniutkiego
"7-latka")
pozatym:
20 minut gotowałem ziemniaczki młode, by je potem zapiec polewając masłem co
trochę. Na 10 min. przed końcem pieczenia pokroiłem je w grube plastry
(około 1 cm) i zapiekłem do końca.
no i finał:
na te plastry upieczonych ziemniaków napakowałem cos w rodzaju pasty-mixu
który opisałem na początku.
mówię wam pychotka wyszła.
ale na przyszłość nie posole ziemniaków bo Anchois bardzo słone....
pozdrawiam
sporóbujcie.
|