Data: 2003-10-06 10:59:32
Temat: Feta z pomidorami - czy cos zrobilam nie tak?
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Postanowilam sprobowac zrobic fete z pomidorami wg jednego z przepisow z
archiwum. Fete pokrojona w kostke marynowalam pare godzin w oliwie z
dodatkiem przypraw i czosnku. Nastepnie przelozylam ja do naczynia
zaroodpornego, na to pomidory bez skorki pokrojone w kostke, na to zalewa -
i zapiekalam jakies 30 min. W efekcie pomidory puscily sok i calosc potrawy
"plywala" w tym soku. Oczekiwalam, ze feta w jakis sposob sie roztopi lub
zapiecze, a wlasciwie nie zmienila konsystencji. Mi to nawet smakowalo, ale
oczekiwalam czegos innego. Czy slusznie? Macie jakies doswiadczenia z ta
potrawa albo alternatywne przepisy?
--
Pozdrawiam,
Ania
www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!
|