Data: 2006-12-20 20:56:27
Temat: Grzyby do uszek - pilne pytanie
Od: "GosiaK" <g...@W...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam
Zwykle robie pierogi i uszka na wigilię nieco wcześniej i mrożę. Tak też
zamierzałam zrobić w miniony weekend. W niedzielę namoczyłam grzyby i
ugotowałam. Niestety z różnych przyczyn tyle tylko zdołałam zrobić... No i
tak stoi gar z grzybami (w wodzie - znaczy w tej, w której się gotowały).
Wyjęłam go własnie z lodówki z zamiarem zrobienia wreszcie tych pierogów i
uszek. Wywar jest dziwnie gęstawy, całosc jakoś zatraciła ten cudny grzybowy
zapach, ale żadnego smrodku też nie czuć...
No i teraz szybkie pytanie - czy mogę jeszcze użyć tych grzybów do farszu?
Proszę, nie każcie mi zbyt długo czekać na odpowiedź, bo musze załatwić
sprawę uszek jeszcze dziś.
--
pozdrawiam cieplutko
MałGosiaK
|