Data: 2003-02-24 16:28:16
Temat: Ja tez dziekuje :-) bylo: Odp: Masło czy margaryna?
Od: "*madzik*" <b...@b...op.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Jola L-L <j...@i...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:b3d1q8$ctm$...@a...news.tpi.pl...
> a wymiennik jest prosty do ciast 20 dkg margaryny na 20 dkg masla.
Czasami
> margaryny maja po 25 dkg - to wtedy oczywista masla 25
> a jak dasz 20 z niewiedzy- to tez nic sie nie stanie
A ja bardzo dziekuje za ten watek, bo rozwial on rowniez moje
watpliwosci do co "zastepowalnosci" margaryny przez maslo.
W Szwecji nie udalo mi sie jeszcze znalezc margaryny niesolonej, wiec
do kilku wypiekow (polskich), ktore tu robilam, zawsze dodawalam maslo
"zamiast", ale pelna watpliwosci, czy robie dobrze. To moje pierwsze
mieszkanie z piekarnikiem, wiec dopiero zaczynam samodzielne pieczenie
i czasem powstaja takie pytania :-)
Dzieki, dziewczyny :-)
--
Pozdrawiam cieplutko,
Magda
Pamiętaj o głodnych dzieciach: http://www.pajacyk.pl
|