Data: 2003-02-26 21:16:29
Temat: Jak suszyć mięso ?
Od: "brow\(J\)arek" <b...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Hej,
Przymierzam się do zrobienia pemikanu, a jak wiadomo punktem wyjscia
jest suszone mięso.
Pytanie brzmi jak to mięso ususzyć i jak uzyskać pewność, że się to
zrobiło dobrze. Pytań jest w zasadzie więcej.
1. Jakie mięso (myślę o wołowinie ale co konkretnie) ?
2. Mam piekarnik z termoobiegiem ale co dalej (jaka temperatura, czas)
?
3. Po czy poznać, że to już (no wolałbym się nie struć salmonellą
jakowąś, jak również nie oglądać robaczków spacerujących po moim
mięsie / piekarniku)?
4. W jakich warunkach przechowywać takie mięso i jak długo można to
robić ?
--
brow(J)arek pozdrawia i z góry dziękuje za wszelkie sensowne
odpowiedzi
P.S. Archiwum przejrzałem :-)
|