Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!poznan.rmf.pl!news.r
mf.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Ketchup
Date: Thu, 13 Sep 2001 09:57:23 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 18
Message-ID: <9npokr$5us$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pa214.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1000367579 6108 213.76.96.214 (13 Sep 2001 07:52:59 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 13 Sep 2001 07:52:59 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:68236
Ukryj nagłówki
Bylam wczoraj strasznie zdolowana - wiadomo z jakiego powodu, w dodatku o
calej pozodze dowiedzialam sie w szpitalu, gdzie bylam z moim rocznym
maluchem, ktory zlapal brzusznego wirusa i sie odwodnil, tak ze stopien
przygnebienia wzrosl do wskazujacego na ciezka melancholie do leczenia od
zaraz u psychiatry. Na szczescie wczoraj nas wypuscili. Nadrobiony dobry
humor ulotnil sie, bo obraz kuchni po meskich (niezaangazowanych kulinarnie)
rzadach zwalil mnie z nog. W dodatku zaraz wypatrzylam ze trzy litrowe
sloiki soku pomidorowego, ktorego nie zdazylam przed wyjazdem do lapiduchow
wyniesc w chlodne miejsce, rozszczelnily sie. Chcialam wiec przyrzadzic z
nich ketchup. Wlalam do rondla, wkroilam cebule, dodalam ziarnko ziela
angielskiego i zaczelam odparowywac. W tej chwili juz sporo zgestnialo ale
mam problem: czym to doprawic oprocz soli i cukru, zeby mialo smak
ketchupowy a nie taki jak koncentrat zupy pomidorowej? Chcialabym, zeby bylo
w nim cos oryginalnego co go odrozni od Heintza.
Pozdrowienia, Agata Solon, naturalna
|