Data: 2001-09-13 09:45:17
Temat: Re: Ketchup i przecier- przepisy
Od: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dzieki wielkie, zapowiada sie pysznie! Chyba dokupie pomidory specjalnie na
ten ketchup. W rewanzu zalaczam przepisik na
Pikantne sliwki w winiaku (brandy)
1kg wegierek
1/3l wody
1/3l winiaku (brandy) nie wiem czy ktos zauwazyl, ale chyba polowa moich
przepisow zawiera ten alkohol;o)
5-6lyzek czerwonego octu winnego
szczypta soli
250g cukru
1 laska cynamonu
2 galazki swiezego lub 1 lyzeczka suszonego estragonu
1zabek czosnku
Wegierki wypestkowac. Z reszty skladnikow przygotowac syrop. Gotowac sliwki
w syropie na wolnym ogniu 15min, gorace przelozyc do sloja i zapasteryzowac
15 min w 75st.C. Podawac do dan miesnych albo do koreczkow itp. przekasek.
Solo tez dobre. palcyma prosto ze sloja.
Pozdrowienia, Agata Solon, naturalna
|