Data: 2007-05-18 14:21:19
Temat: Krem truskawkowy do torta i mrożone truskawki
Od: "GosiaK" <g...@W...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam
Zbliżają się urodziny moich dziewczynek, więc czeka mnie zrobienie dwóch
tortów :o) Wymyśliłam dla starszej truskawkowo-czekoladowy z ciemnym
biszkoptem, a dla młodszej truskawkowo-śmietankowy z jasnym biszkoptem. Mam
w zamrażarce 2 litrowe pojemniki po lodach pełne mrożonych truskawek, ale
takich zmiksowanych z cukrem. Zamroziłam je... ponad 2 lata temu...
I teraz pytanie nr 1 - czy po takim czasie będą zjadliwe i nieszkodliwe?
A pytanie nr 2 dotyczy kremu truskawkowego do torta. Chciałabym wykorzystać
te truskawki, ale jak to sensownie zrobić? Z żelatyną i ze śmietanką? W
jakich proporcjach?.... Pomożecie?
Dodam, że krem czekoladowy w pierwszym torcie będzie na bazie śmietany
kremówki, a w drugim będzie to po prostu śmietana kremówka ze śmietan-fixem.
--
pozdrawiam cieplutko
MałGosiaK
|