Data: 2003-07-03 13:47:25
Temat: Leczo z woka
Od: "Cherokee gd" <c...@t...skasujCalyTenNapis.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Właśnie się przekonałam, że leczo zrobione w woku jest o niebo lepsze,
niż w garnku.
Moje leczo:
1 cukinia obrana, wypatroszona i pokrojona w kostkę
5 pieczarek w plasterki
2 duże cebule w półplasterki
2 strączki jasnozielonej vel żółtej , "działkowej" papryki
pomidory w puszce
ok. 10 dag podgardla wędzonego w kostkę
przyprawy: vegeta, papryka ostra i słodka,suszony estragon, świeże
oregano i mięta, czosnek
Podsmażyć (wyjątkowo na patelni) podgardle. Wysmazone kawałki wycągnąc
z tłuszczu.
Do woka wlać oliwy, rozgrzać, wrzucić warzywa. Na ostrym ogniu smażyć,
mieszając. Wsypać łyżeczkę vegety, zmniejszyc ogień.
Potrawa jest wystarczająco podduszona, jeśli cukinia da się
przepołowić drewnianą łopatką.
Doprawić papryką, wyciśnietym czosnkiem, świeżymi lub suszonymi
ziołami.
pozdr
cherokee
|