« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2016-12-15 19:16:00
Temat: Re: MajonezStokrotka <o...@g...pl> wrote:
>
>
>>> A majonezu pełnego usztywniaczy, octu , farb itp nie robisz?
>
>> Tylko Kielecki w całej Polsce nie
>> ma konserwantów.
>> Przecież dokładnie tych samych składników użyłabym sama.
>
> Dziwne : w składzie zwykle są: ocet, jaja w proszku...
Już pisałam - ocet a ocet to różnica. Ten z Kielc jest wartościowy kak
jabłkowy, który jest ostatnio hitem dietetycznym.
A żółtka (nie jaja) muszą być w proszku ze względów bakteriologicznych. W
moim dzieciństwie był robiony ze świeżych żółtek - i miał trwałość do dwóch
tygodni pod warunkiem przechowywania w lodówce.
>
>
>> Co masz do octu? -
> Ocet jest niezdrowy na szereg dolegliwości, aż szkoda czasu wymieniać, ale
> zacznę: żołądek, watroba, jelita....
No litrami go nikt nie pije. Ocet z prawdziwej octowni jest zdrowy - w
rozsądnych ilościach.
> W domowym pszepisie daje się troszkę soku z cytryny, a octu tylko tyle ile
> jest w składzie musztardy.
>
Pitolisz. Co to za majonez na cytrynie. Nie ma lepszego niż Kielecki.
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2016-12-16 19:13:47
Temat: Re: Majonez> A żółtka (nie jaja) muszą być w proszku ze względów bakteriologicznych.
> ....
No co to za nowoczesne gotowanie.
W żadnym domowym lub tradycyjnym pszepisie nie znajdziesz żułtka w proszku.
>> W domowym pszepisie daje się troszkę soku z cytryny, a octu tylko tyle
>> ile
>> jest w składzie musztardy.
>
> Pitolisz. Co to za majonez na cytrynie. Nie ma lepszego niż Kielecki.
Po prostu pyszny jest na cytrynie i samo zdrowie np na wątrobę i dużo
witaminy C.
A ocet, jaki by nie był , octem zostanie (CH3COOH).
--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2016-12-16 19:33:22
Temat: Re: Majonez
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:58514535$0$644$65785112@news.neostrada.pl...
Majonez
> kupuję - tylko i wyłącznie Kielecki, bo pyszny i naprawdę bez konserwantów
> i gumowatych dodatków. Tak, jawnie reklamuję i polecam majonez Kielecki!
>
Rzadko kiedy się odzywam, ale akurat przyznam Ci rację - wiele majonezów
próbowałam, ale Kielecki jest dla mnie najlepszy!
--
Justyna Vicky S.
---
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
https://www.avast.com/antivirus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2016-12-16 21:19:11
Temat: Re: MajonezW dniu 16.12.2016 o 19:33, Justyna Vicky S. pisze:
>
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:58514535$0$644$65785112@news.neostrada.pl...
> Majonez
>> kupuję - tylko i wyłącznie Kielecki, bo pyszny i naprawdę bez
>> konserwantów
>> i gumowatych dodatków. Tak, jawnie reklamuję i polecam majonez Kielecki!
>>
>
> Rzadko kiedy się odzywam, ale akurat przyznam Ci rację - wiele
> majonezów próbowałam, ale Kielecki jest dla mnie najlepszy!
Ale głowę bym dała, że kiedyś w składzie był olej rzepakowy. Teraz
widzę, że piszą tylko olej roślinny, ciekawe jaki.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2016-12-16 22:30:51
Temat: Re: MajonezDnia Fri, 16 Dec 2016 21:19:11 +0100, FEniks napisał(a):
> W dniu 16.12.2016 o 19:33, Justyna Vicky S. pisze:
>>
>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>> news:58514535$0$644$65785112@news.neostrada.pl...
>> Majonez
>>> kupuję - tylko i wyłącznie Kielecki, bo pyszny i naprawdę bez
>>> konserwantów
>>> i gumowatych dodatków. Tak, jawnie reklamuję i polecam majonez Kielecki!
>>>
>>
>> Rzadko kiedy się odzywam, ale akurat przyznam Ci rację - wiele
>> majonezów próbowałam, ale Kielecki jest dla mnie najlepszy!
>
> Ale głowę bym dała, że kiedyś w składzie był olej rzepakowy. Teraz
> widzę, że piszą tylko olej roślinny, ciekawe jaki.
>
Oczywiście nadal rzepakowy. Niby jaki inny? Rzepakowy najzdrowszy.
---
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
https://www.avast.com/antivirus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2016-12-16 22:32:59
Temat: Re: MajonezDnia Fri, 16 Dec 2016 19:33:22 +0100, Justyna Vicky S. napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:58514535$0$644$65785112@news.neostrada.pl...
> Majonez
>> kupuję - tylko i wyłącznie Kielecki, bo pyszny i naprawdę bez konserwantów
>> i gumowatych dodatków. Tak, jawnie reklamuję i polecam majonez Kielecki!
>>
>
> Rzadko kiedy się odzywam, ale akurat przyznam Ci rację - wiele majonezów
> próbowałam, ale Kielecki jest dla mnie najlepszy!
RAZ spróbowałam Majonezu Babuni. OMG - toto słodkie i mdłe jest!
---
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
https://www.avast.com/antivirus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2016-12-16 22:33:56
Temat: Re: MajonezDnia Fri, 16 Dec 2016 19:13:47 +0100, Stokrotka napisał(a):
>> A żółtka (nie jaja) muszą być w proszku ze względów bakteriologicznych.
>> ....
>
> No co to za nowoczesne gotowanie.
> W żadnym domowym lub tradycyjnym pszepisie nie znajdziesz żułtka w proszku.
To se zrób ze świeżych. Aj waj.
>
>>> W domowym pszepisie daje się troszkę soku z cytryny, a octu tylko tyle
>>> ile
>>> jest w składzie musztardy.
>>
>> Pitolisz. Co to za majonez na cytrynie. Nie ma lepszego niż Kielecki.
>
> Po prostu pyszny jest na cytrynie i samo zdrowie np na wątrobę i dużo
> witaminy C.
> A ocet, jaki by nie był , octem zostanie (CH3COOH).
No to wywal i jabłkowy :->
---
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
https://www.avast.com/antivirus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2016-12-17 02:11:06
Temat: Re: MajonezW dniu 2016-12-16 o 21:19, FEniks pisze:
> W dniu 16.12.2016 o 19:33, Justyna Vicky S. pisze:
>>
>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>> news:58514535$0$644$65785112@news.neostrada.pl...
>> Majonez
>>> kupuję - tylko i wyłącznie Kielecki, bo pyszny i naprawdę bez
>>> konserwantów
>>> i gumowatych dodatków. Tak, jawnie reklamuję i polecam majonez
>>> Kielecki!
>>>
>>
>> Rzadko kiedy się odzywam, ale akurat przyznam Ci rację - wiele
>> majonezów próbowałam, ale Kielecki jest dla mnie najlepszy!
>
> Ale głowę bym dała, że kiedyś w składzie był olej rzepakowy. Teraz
> widzę, że piszą tylko olej roślinny, ciekawe jaki.
>
> Ewa
Nie chcę rzepakowego w składzie. Chcę słonecznikowy np. Bartek.
--
animka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2016-12-17 02:15:58
Temat: Re: MajonezW dniu 2016-12-16 o 22:30, Ikselka pisze:
> Dnia Fri, 16 Dec 2016 21:19:11 +0100, FEniks napisał(a):
>
>> W dniu 16.12.2016 o 19:33, Justyna Vicky S. pisze:
>>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>>> news:58514535$0$644$65785112@news.neostrada.pl...
>>> Majonez
>>>> kupuję - tylko i wyłącznie Kielecki, bo pyszny i naprawdę bez
>>>> konserwantów
>>>> i gumowatych dodatków. Tak, jawnie reklamuję i polecam majonez Kielecki!
>>>>
>>> Rzadko kiedy się odzywam, ale akurat przyznam Ci rację - wiele
>>> majonezów próbowałam, ale Kielecki jest dla mnie najlepszy!
>> Ale głowę bym dała, że kiedyś w składzie był olej rzepakowy. Teraz
>> widzę, że piszą tylko olej roślinny, ciekawe jaki.
>>
> Oczywiście nadal rzepakowy. Niby jaki inny? Rzepakowy najzdrowszy.
Pisałam już tutaj, że moja mamusia pracowała Instytucie Doświadczalnym
dział tłuszczowy i mięsny.
Nawet Ci co wymyslali to wszystkie świństwa to tego nie konsumowali,
żeby się nie truć. Liczyła się kasa i nowe wynalazki.
> --
> Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie
antywirusowe Avast.
> https://www.avast.com/antivirus
Weż to wyłącz w diabły. Kogo to interesuje?
--
animka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2016-12-17 02:19:38
Temat: Re: MajonezW dniu 2016-12-16 o 22:33, Ikselka pisze:
> Dnia Fri, 16 Dec 2016 19:13:47 +0100, Stokrotka napisał(a):
>
>>> A żółtka (nie jaja) muszą być w proszku ze względów bakteriologicznych.
>>> ....
>> No co to za nowoczesne gotowanie.
>> W żadnym domowym lub tradycyjnym pszepisie nie znajdziesz żułtka w proszku.
> To se zrób ze świeżych. Aj waj.
>
>>>> W domowym pszepisie daje się troszkę soku z cytryny, a octu tylko tyle
>>>> ile
>>>> jest w składzie musztardy.
>>> Pitolisz. Co to za majonez na cytrynie. Nie ma lepszego niż Kielecki.
>> Po prostu pyszny jest na cytrynie i samo zdrowie np na wątrobę i dużo
>> witaminy C.
>> A ocet, jaki by nie był , octem zostanie (CH3COOH).
> No to wywal i jabłkowy :->
Po co ten ocet? Dodaje sie do żółtek tylko olej (dolewa stopniowo) oraz
troszeczkę soli.
> --
> Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie
antywirusowe Avast.
> https://www.avast.com/antivirus
>
Wywal to ścierwo informacyjne. Odhacz. Po co ma się za Toba ciągać ten ogon?
--
animka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |