Data: 2004-11-06 12:37:27
Temat: Marcepan - jaki kupić? I tort makowy.
Od: "Sowa" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Przymierzam się do tortu na urodziny męża i znalazłam w miarę nęcący
przepis - z makiem i marcepanem (30 dag) w składzie, tylko ten marcepan jest
dla mnie zagadką.
W przepisie jest tak: Utrzeć 6 żółtek, 5 dag cukru, marcepan i mleko, potem
są kolejne czynności, żeby wyszła z tego pożądana masa.
Ale jaki ten marcepan mam kupić? Takie coś jak jest w sklepach w formie
takich dużych niby cukierków?
W sumie to jeszcze niepokoją mnie te surowe jajka w przepisie na masę,
wolała bym uniknąć
- może ktoś mógłby mi polecić sprawdzony przepis na tort, ze sporą ilością
masy, ale żeby gdzieś w tym torcie był mak - w biszkopcie , albo w masie i
nie było tam surowych jaj?
W tamtym roku robiłam cos takiego: http://glinki.com/?l=cqcyz7
Sowa
|