Data: 2006-02-08 11:03:51
Temat: Mrożone pieczywo do dalszej obróbki
Od: Kinga 'Słowotok' <k...@b...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wczoraj kupiłam w Lidlu takie bułki (nie mrożone), częściowo upieczone, ale
blade, które się wstawia na 8-10 minut do piekarnika, przyznam, że dobre są
i na grzanki zwłaszcza się idealnie nadają (kroi się te bułki od razu na pół
i na to wędlina, pomidor ser). Bardzo polecam do jedzenia jako nie-grzanki
również :).
Słyszałam też, że jest wersja mrożonego pieczywa do dalszego upieczenia
sobie i mam kilka pytań:
- gdzie to można dostać (supermarkety? w Leclercu na pewno nie ma, w
Carrefourze IMO też nie)
- czy to jest zupełnie_surowe pieczywo czy też częściowo już obrobione (czym
różni się oprócz bycia zamrożonym od tego z Lidla?)
- jaka cena? W Lidlu za 6 bułek takich mini bagietek zapłaciłam chyba
niecałe 2 złote.
--
KingAM
'just one year of love is better than a lifetime alone'
[Freddie Mercury]
|