Data: 2001-09-21 06:33:07
Temat: Odp: Golabki
Od: "Ela" <e...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W mojej rodzine z matki na córkę przechodzi sposób wykładnia dna garnka
skórką z boczku wędzonego.
Ela
Użytkownik Alphie <a...@j...net> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:bIwq7.3308$p...@m...newsread.com...
> Kochani,
> Dzis moja Tesciowa ugotowala nam golabki i dzieki temu dowiedzial sie co
> zrobic, zeby golabki nie przyklejaly sie do dna garnka w czasie dlugiego
> przeciez gotowania. Otoz Tesciowa podklada pod kazdy golabek cieniutki
> plasterek bekonu (mowa oczywiscie o golabkach lezacych na dnie garnka).
Nic
> nie przywarlo a na dodatek sosik zrobil sie moze odrobine bardziej
tlustszy
> ale za to wyraznie "wedzonkowy". Pycha! Czy ktos zna ten sposob czy tez
> odkrylam Ameryke ;-) ?
>
> Pozdrawiam
>
> Kasia L. (Ventura, CA)
>
>
|