Data: 2001-09-21 06:15:25
Temat: Re: Golabki
Od: "Marek Lang" <m...@h...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Alphie <a...@j...net> wrote in message
news:bIwq7.3308$pH1.419474@monger.newsread.com...
> Kochani,
> Dzis moja Tesciowa ugotowala nam golabki i dzieki temu dowiedzial sie co
> zrobic, zeby golabki nie przyklejaly sie do dna garnka w czasie dlugiego
> przeciez gotowania. Otoz Tesciowa podklada pod kazdy golabek cieniutki
> plasterek bekonu (mowa oczywiscie o golabkach lezacych na dnie garnka).
Nic
> nie przywarlo a na dodatek sosik zrobil sie moze odrobine bardziej
tlustszy
> ale za to wyraznie "wedzonkowy". Pycha! Czy ktos zna ten sposob czy tez
> odkrylam Ameryke ;-) ?
W praktyce wystarczy posmarowac dno garnka wendzonka lub slonina, na to
niewykorzystane liscie....
M
|