Data: 2002-11-26 08:50:44
Temat: Odp: Gołabki tradycyjne
Od: "Zbychu" <m...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zamiast ryzu polecam tarte ziemniaki - golabki maja 100 razy lepszy smak !!
Zbychu
Użytkownik Tomasz Konik <t...@N...gazeta.pl> w wiadomości do grup dysk
usyjnych napisał:aru5ll$l4$...@n...gazeta.pl...
> Czesc,
> Mam pytania laika poniekad;-).
> - jakie mieso najlepiej stosowac do tradycyjnych golabkow (wolowe,
> wieprzowe?) i jak je przygotowac (termicznie) przed zawinieciem?
> - jak przygotowac kasze lub ryz (tez termicznie) do farszu?
> - jakie przyprawy do farszu?
> Kiedys ogladalem Maklowicza jak we Lwowie przyrzadzal golabki, ale
> zapomnialem to, co zawarlem w pytaniach;-(
> Jesli macie jakies strony www z przepisami na golabki, chetnie zobacze.
> Pozdrawiam,
> Konik
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usene
t/
|