Data: 2002-11-26 08:58:52
Temat: Re: Gołabki tradycyjne
Od: "Kamas.hw" <m...@p...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> - jakie mieso najlepiej stosowac do tradycyjnych golabkow (wolowe,
> wieprzowe?) i jak je przygotowac (termicznie) przed zawinieciem?
> - jak przygotowac kasze lub ryz (tez termicznie) do farszu?
> - jakie przyprawy do farszu?
> Jesli macie jakies strony www z przepisami na golabki, chetnie
zobacze.
>
JA daję mięso wieprzowe, ryż prosto z torebki, a z przypraw to
głównie sól, pieprz i majeranek
Jeśli chodzi o stronę to ok 30 sek. zajęło mi znalezienie przez google
245 postów jakie wygenerowała grupa kuchenna na temat gpłąbków :-))
--
pozdrawiam:-)
Sławomir J. Marusiński (Kamas.hw)
Gdańsk, ICQ 14539957; GG 5420750
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|