Data: 2000-03-02 12:14:02
Temat: Odp: Krepy
Od: "Przemyslaw Koziarski" <p...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Marta <m...@e...elblag.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:J%qv4.22188$W...@n...tpnet.pl...
> Witam wszystkich (raczej czytająca niż pisząca)
> Mam pytanko - czym francuskie krepy różnią się od naszych naleśników?
> Ja robię naleśniki bardzo prymitywnie - mieszam mikserem 2 jajka, dużo
> mleka, mąkę trochę cukru oraz olej i smażę, ale do tych francuskich się
nie
> umywają (nawet kupiłam specjalną patelnię Tefala do krep, ale smak się nie
> poprawił ;-))
>
>
Zdaje sie, ze ciasto powinno byc na wodzie, bo jest bardzo chrupiace, na
mleku takie nie wyjdzie.
Przemyslaw Koziarski
|