Data: 2000-03-23 13:29:42
Temat: Odp: Łosoś, halibut
Od: "Przemyslaw" <p...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > >
> >
> to co do zwykłego tzn, cebulkę, ogórek kiszony, sól, pieprz, maggi,
> trochę oliwki, na wierzch żółtko.
> podobno najlepiej przepiórcze, ale mi się nie udało jeszcze kupić
> próbowałem z kurzym i jest OK
>
No, zalamales mnie :))) Gdzie maggi do ryby. Nie po to robi sie tatar z
najlepszych gatunkow ryb zeby zabijac to smakiem maggi. Maggi to sie dodaje
do starej wolowiny :)))))
A tak serio to z ryba mieszamy pisoekana cebulke, sol, bialy pieprz, i
zalewamy to oliwa z oliwek z odrobina soku z cytryny (tylko to nie ma
plywac - troche oliwy), ykladamy na gwiezdzie z lisci cykorii, posypujemy
koperkiem (moze byc suszony) , a na to kladziemy polowke skorupki
przepiorczego jajka (bez problemu w kazdym supermarkecie) z zoltkiem w
srodku. Mozna zoltko posypac odrobina szafranu.
I ogorkow tez sie nie daje. Taki klasyczny przepis podaje slynny szwajcarski
Pauli i raczej nalezy sie tego trzymac. Zreszta wyprobowalem to na sporej
liczbie osob i wszyscy byli zachwyceni
Przemyslaw Koziarski
|