Data: 2003-09-24 13:44:07
Temat: Odp: Mięso mielone
Od: "Gosia_KIKI" <g...@N...poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik KasiaO <t...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:bkrlhd$rg5$...@a...news.tpi.pl...
> Witam,
> Własnie rozmraża mi się mięso mielone i zastanawiam się co z niego
zrobić...
> mój mąż nie znosi koltetów, więc one odpadają... :(
> Poradźcie co innego można zrobić.
> Kasia
>
A ja proponuje faszerowanego kalafiora. Mieso doprawiasz tak jak na kotlety,
tylko wiecej ziol - ja daje prowansalskie, duuzo soli i czosnek. Kalafiora
obgotowujesz w osolonej wodzie z obu stron po ok 3-4 min, studzisz. Pozniej
nadziewasz tym miesem. Wpychasz mieso pomiedzy rozyczki, a jak jakas
odpadnie to w dziure mieso i wtykasz rozyczke w mieso. Pozniej do piekarnika
na ok 1 godz. Pod koniec pieczenia polewasz sosem ze smietany, ziol, soli i
sera zoltego i zapiekasz na zloty kolor.
Pycha.
--
***Gosia_KIKI***
|