Data: 2001-09-05 19:40:12
Temat: Odp: Pasteryzacja w piekarniku z termoobiegiem
Od: "Magdalena W." <z...@a...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Agata Solon <a...@p...onet.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:9n5nfh$fn$...@n...tpi.pl...
> Bardzo prosze o wskazowki ile i w jakiej teemperaturze nalezy
pasteryzowac
> sok pomidorowy w litrowych twistach w elektrycznym piekarniku z
> termoobiegiem.
NIe robilam soku, tylko chutney, ale mysle, ze zasada podobna.
Piekarnik nagrzalam na 120 celsjuszow, na spod blachy polozylam
gazety, zeby sie nie upaprala w razie czego. Sloiki wstawialam na
jakies 1-1.5 godziny. Z tym ze termoobiegu nie wlaczalam, tylko
grzanie gora i dol jednoczesnie. Zassaly sie pieknie, wytrzymaly
caly rok - wlasnie przedwczoraj wyzarlam resztki z ostatniego i w
sobote wznawiam produkcje :-))) Rodzina sie bezczelnie zapytala,
czy w tym roku tez taki smaczny prezent na gwiazdke dostana jak w
zeszlym... nie mam wyjscia :-)
Pzdr,
Magda
|