Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!agh.edu.
pl!news.agh.edu.pl!newsfeed.silweb.pl!news.man.lodz.pl!news.nask.pl!news.gazeta
.pl!not-for-mail
From: "Leszek K. TALKO" <t...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Odp: Placki ziemniaczane - ambaras.
Date: Thu, 11 Oct 2001 01:30:32 +0200
Organization: AGORA SA
Lines: 23
Message-ID: <9q2m6d$9b6$1@leo.gazeta.pl>
References: <ao1x7.9156$XG6.507796@news.chello.at>
NNTP-Posting-Host: ppx47.gazeta.pl
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:74425
Ukryj nagłówki
Użytkownik Tomek <t...@e...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:ao1x7.9156$X...@n...chello.at...
> Witam!
> Zaglądam tu po raz pierwszy, no i wszystkich gorąco witam.
> Mam pewien problem - jak w temacie.
> Otóż muszę zrobić na jutrzejszy obiad placki ziemniaczane
> (chwilowo siedzę w domu), no i problem wyszedł z mąką.
> Otóż u mnie dodawano do ziemniaków mąki żytniej
> (okolice Torunia), no i ja się przy tym uparłem, z kolei
> moja dziewczyna stuka się w czoło i mówi że ona zawsze
> stosowała mąkę pszenną (a moje kochanie jest Ślązaczką).
> Troszkę się o taką głupotę "pogryźliśmy".
> No i w końcu jakiej to ja mąki muszę dodać ?
> Kto ma rację ? A może to po prostu tylko i wyłącznie
> sprawa "kuchni regionalnej" ? Pomóżcie.
Ja dodaje pszennej, ale mysle ze to kwestia przyzwyczajenia i z zytnia tez
wyjdzie. Chodzi przeciez o zageszczenie. Aha i przyda sie troche
ziemniaczanej rowniez :)))
Nie kupuj gotowych plackow!!!!! Probowalem - zgroza
|