Data: 2001-10-10 15:40:34
Temat: Re: Placki ziemniaczane - ambaras.
Od: "Grażyna SZkudlińska" <m...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Tomek" <t...@e...pl> napisał w wiadomości
news:ao1x7.9156$XG6.507796@news.chello.at...
> Witam!
> Zaglądam tu po raz pierwszy, no i wszystkich gorąco witam.
> Mam pewien problem - jak w temacie.
> Otóż muszę zrobić na jutrzejszy obiad placki ziemniaczane
> (chwilowo siedzę w domu), no i problem wyszedł z mąką.
> Otóż u mnie dodawano do ziemniaków mąki żytniej
> (okolice Torunia), no i ja się przy tym uparłem, z kolei
> moja dziewczyna stuka się w czoło i mówi że ona zawsze
> stosowała mąkę pszenną (a moje kochanie jest Ślązaczką).
> Troszkę się o taką głupotę "pogryźliśmy".
> No i w końcu jakiej to ja mąki muszę dodać ?
> Kto ma rację ? A może to po prostu tylko i wyłącznie
> sprawa "kuchni regionalnej" ? Pomóżcie.
>
> Pozdrawiam
> Tomek
>
Zadnej maki nie dodawaj tylko kup gotowe placki firmy Rudix. Sa na paletkach
po 0,5 kg tylko na patelnie zeby sie podsmazyly.
Krysiu to tez do Cafe za Slupem?
--
grazyna
nr Gadu-Gadu 1107650
>
|