Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Przykry zapach kalafiora Odp: Przykry zapach kalafiora

Grupy

Szukaj w grupach

 

Odp: Przykry zapach kalafiora

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!
atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Victoria" <v...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Odp: Przykry zapach kalafiora
Date: Fri, 11 Jun 2004 12:23:45 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 39
Message-ID: <cac15d$83f$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <ca9lm9$erd$1@nemesis.news.tpi.pl> <cabttm$1ar$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: ht242.internetdsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1086949357 8303 80.53.97.242 (11 Jun 2004 10:22:37 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 11 Jun 2004 10:22:37 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:204405
Ukryj nagłówki


Użytkownik eM <m...@i...com> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:cabttm$1ar$...@n...onet.pl...
>
> "Monika" <m...@b...pl> zapytala:
> > Wczoraj odczas gotowania kalafiora w moim pieszkaniu pojawił
się przykry
> > zapach kalafiora. Jak go uniknąć.
>
> Od sasiadki, co dwie wojny pamietala i niejedno przezyla, znaczy
> kobieta umiala przetrwac kataklizmy i poradzic sobie w kazdej
sytuacji, bez
> hipermarketow, teleszopow i promocji, dowiedzialam sie, ze
podobno mozna
> dodac skorke od chleba do wody, w ktorej gotowac ma sie kalafior
i
> smierdziec w calej kamienicy od tegoz kalafiora nie bedzie,
tudziez nikt sie
> nie dowie, co jesz na obiad.
>

Moniko !

Mój sposób gotowania kalafiora jest sprawdzony. Nic nie dadzą
ani mleko, ani skórka chleba, bo przykry zapach i tak zostanie.
Woda po kolejnym parzeniu warzywa jest zielona i przykra w
zapachu. I tylko jej odlanie i trzykrotne wyparzenie dają wspniały
efekt. Przekonasz się, że kalafior pachnie i jest bardzo smaczny.

Nie można go tylko gotować, a jedynie w poszczególnych fazach
gotowania doprowadzić do wrzenia i natychmiast wodę wylewać, a
warzywo dodatkowo wypłukać.

Kalafiora nie można go rozgotować.

Victoria



 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
11.06 maciej debski
11.06 Waldemar Krzok
11.06 Basia
11.06 eM
11.06 mruczek
11.06 eM
11.06 mruczek
11.06 Krysia Thompson
11.06 PatryCCCja
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6