Data: 2004-06-11 10:23:45
Temat: Odp: Przykry zapach kalafiora
Od: "Victoria" <v...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik eM <m...@i...com> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:cabttm$1ar$...@n...onet.pl...
>
> "Monika" <m...@b...pl> zapytala:
> > Wczoraj odczas gotowania kalafiora w moim pieszkaniu pojawił
się przykry
> > zapach kalafiora. Jak go uniknąć.
>
> Od sasiadki, co dwie wojny pamietala i niejedno przezyla, znaczy
> kobieta umiala przetrwac kataklizmy i poradzic sobie w kazdej
sytuacji, bez
> hipermarketow, teleszopow i promocji, dowiedzialam sie, ze
podobno mozna
> dodac skorke od chleba do wody, w ktorej gotowac ma sie kalafior
i
> smierdziec w calej kamienicy od tegoz kalafiora nie bedzie,
tudziez nikt sie
> nie dowie, co jesz na obiad.
>
Moniko !
Mój sposób gotowania kalafiora jest sprawdzony. Nic nie dadzą
ani mleko, ani skórka chleba, bo przykry zapach i tak zostanie.
Woda po kolejnym parzeniu warzywa jest zielona i przykra w
zapachu. I tylko jej odlanie i trzykrotne wyparzenie dają wspniały
efekt. Przekonasz się, że kalafior pachnie i jest bardzo smaczny.
Nie można go tylko gotować, a jedynie w poszczególnych fazach
gotowania doprowadzić do wrzenia i natychmiast wodę wylewać, a
warzywo dodatkowo wypłukać.
Kalafiora nie można go rozgotować.
Victoria
|