Data: 2000-03-09 18:10:49
Temat: Odp: Surowka
Od: "Jacek" <j...@b...gnet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ja robię w podobny sposób surówkę z buraków.
Właściwie to są one (buraki ugotowane, więc nie wiem czy to surówka)
Trzeba je zetrzeć na grubej tarce, dodać jabłko (też starte w ten sposób)
Cebulę drobno posiekaną (ja drobno siekam, a później wygniatam chwilę ręką ,
niech trochę puści sok)
Mieszam wszystko i doprawiam kwaskiem cytrynowym, solą, pieprzem i cukrem.
Dodaję olej i pól łyżeczki musztardy (albo można więcej)
Aneta
Użytkownik Joanna Sereinig <j...@j...krakow.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:3...@j...krakow.pl...
>
>
> Jarek K. napisał(a):
>
> > Witam wszystkich klubowiczow. Chcialbym zaskoczyć zone pyszną surowka z
> > czerwonej kapusty.Prosze o pomoc.
>
> Niedużą główkę czerwonej kapusty zetrześ na tarce (jak marchew, nie
> szatkować), posolić i mocno pouciskać, bynajmniej nie odlewając soku!
> Dodać starte jabłko, drobno posiekaną cebulę, skropić oliwą i doprawić do
> smaku cukrem, sokiem z cytryny i ewentualnie jeszcze solą.
>
> Joanna
>
|