Data: 2001-03-19 22:04:06
Temat: Odp: carbonara - odpowiadam na wezwanie
Od: "budzik" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
a po co boczek samozyc na oleju oliwie czy smalcu!. Pop prostu niegotowany
wedzony boczek ma juz sam sobie tyle tluszczu, ze i tak zawsze musze go
odlewac przed dodaniem reszty
budzik
Użytkownik "Kamas" <m...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:9946rr$o58$1@news.tpi.pl...
> Wydaje mi się, że po polsku najprościej będzie tak:
> W garnku gotujemy spagetti, a na patelni podsmażamy boczek; na oleju,
> smalcu, maśle, lub żeby bylo bardziej po wlosku na oliwie.Do miseczki
> wbijamy dwa jaja, dodajemy garść tartego, ostrego sera, garść posiekanej
> zielonej pietruszki.
> Odlany, ale wilgotny makaron wrzucamy na patelnie z boczkiem, solimy,
> pieprzymy, mieszamy.
> Wyłączamy gaz, zalewamy masą serowo-jajeczno-pietruszkową, energicznie
> mieszamy i wydajemy. :-))
> --
> pozdrawiam :-))
> Kamas
> ICQ# 14539957
>
>
|