Data: 2001-03-19 21:32:07
Temat: Re: carbonara - odpowiadam na wezwanie
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Monika Mężyńska" <m...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:3AB66909.B6DCA6BE@kki.net.pl...
|
| OK.
| Ale skoro tak, to moze przedstaw jakas propozycje...
Znowu podeprzyjmy się prezpisem podanym przez Przemka Koziarskiego:
<cite>
Co do nazwy to wziela sie z tego, ze sypano do tego tyle pieprzu, ze danie
bylo az czarne.
Przepisow sa mnostwa :)) Ja robie tak :
gotuje makaron, w miedzyczasie w garnku podsmazam boczek pokrojony w kostke,
osobno przygotowuje sobie mieszanine 2 jajek, smietany 30% oraz startego
parmezanu no i oczywiscie pieprzu, jak makaron sie ugotuje to sie go
odczedza, wrzuca do garnka z boczkiem, wlewa mieszanine i doslownie chwile
grzeje az sie jajka zetna. od razu na talerz i podawac
Przemyslaw Koziarski
P.S. W wielu przepisach podaja zeby goracy makaron mieszac z reszta bez
podgrzewania, ale to sie raczej wtedy nie zetnie
</cite>
--
Konrad J. Brywczyński
"Nie tylko rozmiar sie liczy! Każda dziewczyna ci to powie."
Ł. Jakubowski
|