Data: 2001-09-11 05:53:58
Temat: Odp: leczo do sloika?
Od: "Ela" <e...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ja często robię na zimę takie leczo. Do garnka daję troszeczkę oleju i
podduszam pokrojoną paprykę potem dodaję przetarte pomidory i zagotowuję,
trochę soli, pieprzu. Nie daję cebuli bo się słoiki czasami otwierają. Mięs
i wędlin tez nie. Pasteryzuję ok. 10 min.W zmie robię jakiś gulasz, daję
cebulę i wlewam leczo ze słoika.
Kiedyś dawałam do słoików cukinię albo kabaczki ale teraz robię osobno
cukinię w pomidorach, nie wszyscy lubią cukinię w leczu.
Ela.
Użytkownik ptysiu m. <p...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9nidie$n77$...@i...srv.wp-sa.pl...
> Witam!
> no wlasnie, bardzo chce sobie zrobic pare sloiczkow
> (poki sa pomidorki i papryka), tak zeby w zimie - w ramach
> rezewy otworzyc 'takiecos', odgrzac i zjesc?
> czy ktos moze udzielic stosownego przepisu?
> pozdrowienia,
> ptysiu
>
|