Data: 2001-09-10 15:11:06
Temat: Re: leczo do sloika?
Od: "Evva" <e...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"ptysiu m." <p...@w...pl>:
> ajajaj... tylko jak dlugo to smazyc zeby nie 'przedobrzyc'
> i zeby nie bylo potem (jeszcze po pasteryzowaniu)
> memlowate?
No i to jest pytanie z gatunku tych, na ktore nigdy nie umiem
odpowiedziec... Zwykle stosuje zasade "piecz/smaz/gotuj" tak dlugo,
az bedzie wygladalo tak, ze bedziesz juz miec ochote to zjesc :)
Powaznie mowiac - mysle, ze lepiej zostawic warzywka twardawe, zwlaszcza
cukinia rozgotowana jest, hmm, smakowo nieciekawa. Jesli nie zmiekna
wystarczajaco podczas pasteryzowania, to zawsze mozna podusic pare minut
przed zjedzeniem.
Pozdrawiam,
Evva
|