Data: 2001-09-10 14:59:03
Temat: Re: leczo do sloika?
Od: ptysiu m. <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Evva" <e...@p...pl> napisał / wrote:
> "ptysiu m." <p...@w...pl>:
>
> > no wlasnie, bardzo chce sobie zrobic pare sloiczkow
> > (poki sa pomidorki i papryka), tak zeby w zimie - w ramach
> > rezewy otworzyc 'takiecos', odgrzac i zjesc?
> > czy ktos moze udzielic stosownego przepisu?
>
> Zrobilabym tak, jak normalnie (cebulka, pomidory, papryka, cukinia,
> czosnek, sol, przyprawy - co kto lubi), tylko bez kielbasy czy innego
> mieska, wpakowala do sloiczkow i zapasteryzowala. Potem - zima -
> wystarczyloby kielbache pokroic, na patelni podsmazyc, dodac to ze
> sloiczka i np. dwa listki bazylii swiezej (mozna w doniczce na
> oknie hodowac albo w supermarkecie kupic).
>
> Po prostu musi wyjsc dobre, myle sie? ;)
>
> Pozdrawiam,
>
> Evva
ajajaj... tylko jak dlugo to smazyc zeby nie 'przedobrzyc'
i zeby nie bylo potem (jeszcze po pasteryzowaniu)
memlowate?
ptysiu.
|