Data: 2002-01-25 02:51:28
Temat: Odp: rocznica - co podać?
Od: "stsal" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
<ciach!>
> Na deser On zrobil mus czekoladowy
To może ja cos nieśmiało zaproponuję... Zrób budyń czekoladowy, ale w wersji
uszlachetnionej - dorzuć rodzynek, migdałów, orzechów, wlej go do formy w
kształcie serca i zaczekaj aż dobrze zastygnie. Następnie zrób galaretkę z
białego wina, taką w miarę sztywną, ale bez przesady, zaczekaj aż zacznie
tężeć, a w międzyczasie pracowicie poodsuwaj budyń od brzegów formy, tak na
jakieś 1 - 0,5cm. Wlej w tak powstałą szczelinę galaretkę i wstaw do
lodówki, żeby zastygła. Potem ogrzej formę i wyrzuć całość na talerz. Możesz
dla większego efektu ozdobić wzorkiem z bitej śmietany i stosownym tekstem
:) Mój, jak to zobaczył, to mało co nie padł z wrażenia :))
Anka - stsal
|