Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.one
t.pl!not-for-mail
From: "JurekA" <j...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Odp: rostbef soczysty
Date: Sun, 17 Jun 2001 18:52:40 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 35
Sender: [jurdag friko.onet.pl]@212.160.145.38
Message-ID: <9gio5g$g5n$1@news.onet.pl>
References: <9gia1g$67u$1@news.onet.pl> <5...@n...onet.pl>
Reply-To: "JurekA" <j...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 212.160.145.38
X-Trace: news.onet.pl 992797680 16567 212.160.145.38 (17 Jun 2001 17:08:00 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 17 Jun 2001 17:08:00 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:55158
Ukryj nagłówki
Wszystko jasne, ale czy przykrywasz naczynie, w ktorym pieczesz - "przykrywa
delkiem", inna pokrywka czy jak to sie zwie...o to mi chodzilo (sorry - moze
sie zapytalem niezbyt scisle).
Jurek
Użytkownik <c...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:5...@n...onet.pl...
> Przykrywam wylacznie wspomniana sloninka, takim sporym plastrem, pryska
> wszedzie i trzeba piekarnik potem czyscic. Przewiduje 15 min na pol kilogr
ama
> miesa wiec jesli masz kawalek kilogramowy to powinien posiedziac jakies po
l
> godziny. Zawsze mam mieso soczyste w srodku w ten sposob. Oczywiscie pod k
oniec
> pieczenia nic mi z tej sloninki nie zostaje, wszystko sie wytapia. Nie wie
m co
> tu jeszcze dodac. Aha, ze moze nie kroje zaraz po wujeciu z piekarnika, ty
lko
> pozostawiam jakies 5 minut rostbeef w spokoju, zeby doszedl do siebie, to
> gdzies tak wyczytalam. Wyczytalam tez wlasnie, zeby obsmazac przed pieczen
iem,
> ze w ten sposob tworzy sie taka jakby skorupke, skorke, ktora zatrzyam sok
i w
> miesie i zeby nigdy miesa nie ruszac, nie nakluwac widelcem itp. bo wtedy
> wlasnie przez te naklucia rostbeef traci soczystosc. Moj pierwszy rostbeef
w
> zyciu wypadl fatalnie: mieso bylo suche, koloru szaro-burego...
> Pozdrowienia
> Aga
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|