Data: 2001-05-20 12:25:11
Temat: Odp: ryz na sypko?
Od: "GosiaP" <p...@a...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ja rowniez gotuje w mikrofalowce, od kiedy ja mam i przeczytam
instrukcje:)).
Opisane to jest mniej wiecej tak:
- do naczynia wsypac ryz i dwa razy wiecej wody
- ustawic na 6 minut na max
- potem ustawic na ok. 20 minut na mniejsza moc.
Ryz posolic, dodac maselka. Zawsze wychodzi super. Nie zostaje zadna woda do
odlania, a wszystko co ryz ma dobrego, pozostaje w nim, a nie w wodzie.
Jednak zawsze kupuje ryz Parboiled, bo taki jest najsmaczniejszy.
Zawsze tak robie ryz, no prawie zawsze, bo inaczej robie, jak przygotowuje
paelle, ale to juz inna historia (wlasnie dzisiaj na obiadek bedzie miesna
paella, mniam mniam)
Pozdrawiam
Gosia
|