Data: 2016-04-09 15:25:52
Temat: Oliwa z dodatkami
Od: Gee <@bezmejla.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Raczej jestem bardziej jedzący niż gotujący więc zapytam. Dostałem
kilkanaście papryczek chilli. Zielone i czerwone. Zjeść tego wszystkiego
nie zjem. Wiem że kosztują grosze i mógłbym je wyrzucić no ale jak
dostałem to wykorzystam. Najprościej będzie je wrzucić do oliwy. Pokroić
wzdłuż i wrzucić do oliwy ale mniej więcej jakie proporcje? Coś jeszcze
dołożyć? Można to samo zrobić ale z olejem rzepakowym zamiast oliwy?
Mam taką fajną "kwadratową" butelkę po jakimś winie. Pewnie by się
nadawała do takiego zalania papryczek tylko ona ma korek z korka :) Nie
przeszkadza to przy oliwie? No i jak długo te paryczki mogą leżeć w tej
oliwie czy oleju?
|