Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Kinga 'Słowotok' Macyszyn <k...@b...gazeta.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Parapetówka
Date: Tue, 19 Apr 2005 09:45:06 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 25
Message-ID: <d42ctu$4j8$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: pracuj.3.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1113896702 4712 217.153.174.230 (19 Apr 2005 07:45:02 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 19 Apr 2005 07:45:02 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-User: kinga.macyszyn
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:237495
Ukryj nagłówki
No więc stało się i robię parapetówkę.
Mam już prawie, prawie menu, oprócz dania na ciepło.
Najważniejsze jest to, żeby potrawa dała się szybko odgrzać (albo ew.
zrobić), nie była ciężka i było jej dużo :)
Chodzi o to, że impreza będzie w 2 turach: jedna w piątek, druga w sobotę
(nie wszystkim pasuje sobota, bo jest Jerzego / Wojciecha).
Będą kanapki z bagietki takie na ząb, sałatka z kuskusa z warzywami, do tego
jeszcze jedna, na którą nie mam pomysłu, i tu brakuje mi "konkretu" na
ciepło. Możecie mi podrzucić jakiś pomysł?
Na słodko będą lody z polewą i bakaliami, jakieś paluszki, czekolada, upiekę
jakieś ciasteczka i będzie deser na ciepło / zimno, który, pardon, zwałyśmy
z koleżanką za młodu "kupa w lesie" ;)
(Jakby ktoś chcial, służę przepisem, bo jest naprawdę dobre, tak naprawdę to
płatki ziemniaczane pieczone z miodem, bakaliami, marchewką i jabłkami,
nazwa pochodzi od wyglądu porawy;)
Będzie szampan, wino białe półwytrawne i czerwone półsłodkie. Albo nawet
jakaś Sangria z pijanymi owocami ;)
--
KingAM
'just one year of love is better than a lifetime alone'
[Freddie Mercury]
|