Data: 2000-04-07 09:57:46
Temat: Pierogi z mięsem było: Sos slodko-kwasny i co z niego wynikło ;-)
Od: "Marta" <m...@e...elblag.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Aneta Baran <b...@c...cern.ch> w wiadomości do grup
dyskusyjnych
> Jakieś dwa tygodnie temu z koleżanką zrobiłyśmy
> w niedzielę Wielkie Lepienie Pierogów, w nadziei, że starczy nam na kilka
> obiadów. A gdzie tam :-> - w niedzielę wieczorem pierogów nie było.
> Doskonały sposób na zużytkowanie wołowiny z rosołu: zemleć mięsko,
przesmażyć
> dużo cebulki, do tego sól, pieprz, majeranek i odrobina startego żółtego
> sera. Jeśli za suche, dodać trochę rosołu. No i już. Bardzo smaczne
> wyszły.
Albo zamiast rosołu dodać podgotowaną zmieloną białą kapustę (świeżą!!!, nie
kiszoną) - są wtedy bardzo delikatne w smaku (w wersji dla leniwych - można
takim farszem nadziać naleśniki).
|