Data: 2007-04-04 08:38:40
Temat: Pizza niepuszysta - czemu?
Od: "rajton" <mart74USUŃ@TOTEŻUSUŃgazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam!
Przepis jest taki; 2 szkl. maki, 1/4 paczki drozdzy, szkl. cieplej wody do
drozdzy, 3 lyzki oleju. Ciasto wyrabiane do miekkosci, puszystosci a potem
kulistosci, wszystko wg sztuki, temp. piekarnika ok. 220 st./ok.15 minut.
Pizza nie jest zla, jednak najgorsze sa brzegi, sa strasznie spieczone i
trzeba sie silowac nozem zeby sobie poradzic, przy tym oczywiscie jest pelno
"odpryskow" na talerzu i wokol. Reszta ciasta (ta na ktorej lezy farsz) tez
troche siada na dno. Macie pomysl w czym moze byc problem, zle proporcje,
temperatura??? Z gory dzieki
Pozrav Mariusz
|