Data: 2007-04-06 22:22:51
Temat: Re: Pizza niepuszysta - czemu?
Od: "Romek" <r...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 4 Kwi, 19:46, "vala" <v...@w...pl> wrote:
> po prostu ... najlepiej jest najpierw wsypać mąkę, rozkruszyć drożdże na
> nią, polać olejem i podlewać lekko wodą i wyrabiać mięciutko jak na uszka
> (przynajmniej u mnie się tak robi). Zostawić do podrośnięcia, potem jeszcze
> trochę wyrabiać i można wyklejać blaszkę. Mi zawsze wychodzi puszysta:) A i
> na blachę trochę oleju dać, a ciasto podziurkować widelcem, piec powyżej 200
> stopni, krótko z 15 minut.
>
> Pozdrawiam
> vala
jedna zasada sprawdzona przeze mnie przy wyrobie pizzy.
Na rozwałkowane ciasto daje olej, rozsmarowuje i dopierona to daje sos
pomidorowy. Efekt - sos nie przenika do ciasta i zawsze mi ciasto
wyrośnie nie robi sie klucha a temperatura 180 /15 min
pozdrawiam Romek
|