Data: 2001-02-02 16:18:43
Temat: Polewa czekoladowa
Od: "Witold Szczechura" <w...@h...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
> A kto ma dobry sprawdzony latwy przepis na wspaniala polewe czekoladowa
> do sernika, ale taka nie za slodka? Prosze...
>
> Dorota
Polewa czekoladowa:
4 lyzki cukru, 1/3 kostki masla (ew. margaryny, jesli komus nie
przeszkadza), czubata lyzke kakao i lyzke wody rozmieszac na goraco, az
cukier sie rozpusci. Po schlodzeniu oblac ciasto.
Przepis pochodzi z opakowania "Piernika ketrzynskiego" (IMHO jedyne
proszkowe ciasto, ktore moze konkurowac smakowo z wlasnorecznie robionym),
robie te polewe juz kila(nascie?) ladnych latek, do wszystkich ciast, ktore
polewy wymagaja, ale, niestety, nie do sernika. Sernik wole bowiem
"saute":-), bez kruchego ciasta, bakali i polew. Wedlug mnie nie jest bardzo
slodka, wiec wyprobuj.
Beata
|