Data: 2003-03-05 14:19:49
Temat: Proszę o szczeguły
Od: "Janusz" <j...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Jezeli kotlety nie sa panierowane, bo tak to zrozumialam, to nalezy je
> usmazyc(nie powinny byc cienkie jak te panierowane) posolic,
> popieprzyc,potem juz tylko dusic dodajac maslo, czerwone wino i duzo czosnku
> ,jezeli sos wyjdzie za bardzo" winny ", to dodac troche wody, na koniec sos
> zagescic maslem(zimnym)
> Smacznego
> Ilona
Brzmi ciekawie, lecz jako początkujący adept tej tajmnej sztuki gotowania nie
wiem jeszcze co znaczy "dusić" i "trochę wody". Mogę prosić o dokładniejsze
wytłumaczenie wraz z podaniem przedziałów czasowych dla poszczególnych
operacji? A moje kotlety to filety z kurczaka + jajko + bułka tarta,
wylegujące się na patelni jakieś 15 minut.
Pozdrawiam, Janusz
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|