Data: 2001-12-03 14:27:00
Temat: Pyzy drozdzowe gotowane na parze
Od: "Sylwia & Jurek" <s...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dzisiaj zrobilam i pychota, ale mialam taki przepis... . Ciasto bylo
strasznie rzadkie i dosypalam maki. A teraz nie wiem, moze to ciasto ma
wlasnie byc takie strasznie luzne. Napiszcie prosze, jak robicie takie cuda
na parze albo mnie odeslijcie w jakies miejsce, gdzie jest przepis ;-).
Przepis wzielam z Kuchni Polskiej chyba z lat 50 i bylo cos takiego 2 jajka
w skladnikach, a dalej w przepisie kazali dodac zoltka, no to ja dalam cale
jajko, bo zglupialm. 40dkg maki i 1/4 litra mleka itp. Blagam, blagam
napiszcie jak to sie naprawde robi.
Aha, a czy takie kluchy wyrosniete, ale nie ugotowane jescze moge
przechowywac w lodowce do jutra?
Pozdrawiam
Sylwia
|