Data: 2001-12-03 14:44:31
Temat: Re: Pyzy drozdzowe gotowane na parze
Od: <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Dzisiaj zrobilam i pychota, ale mialam taki przepis... . (ciach)>
> Aha, a czy takie kluchy wyrosniete, ale nie ugotowane jescze moge
> przechowywac w lodowce do jutra?
>
> Rzekłabym, że drożdżowe wyrośniete nie powinno juz stać...bo przefermentuje,
nawet w lodówce. Ugotuj i jutro odgrzej na parze.
Ja robie pyzy tylko z mąki z mlekiem i drożdżami, bez jajek. No i ciasto dość
luźne. ubijam toto mikserem, a potem klade na stolnice i wycinam szklanka...
Daje im podrosnąc ( przykrywam ścierką, żeby nie obeschły) i gotuję na parze,
pod miską.Ukochana rodzinna potrawa z dużą iloscią sosu i piwa.Qd
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|