Data: 2004-10-11 05:28:06
Temat: RE: wolowina po indyjsku
Od: l...@i...pl (Leszek Matalewski)
Pokaż wszystkie nagłówki
Ja w swoich zbiorach znalazłem taki przepis na:
"Sos Louisiana"
papryka czerwona 20 dag
cebula 10 dag
ketchup 3/4 szklanki
czosnek 1ząbek
natka pietruszki 2 łyżki
bulion 1 kostka
sól do smaku
pieprz do smaku
Paprykę umyć i oczyścić z nasion, drobno posiekać. Obraną cebulę również
posiekać. Włożyć wszystko do wrzącej wody (1/2 szklanki) z dodatkiem
kostki rosołowej i gotować pod przykryciem 5 minut. Ostudzić, zmiksować
z ketchupem i obranym posiekanym czosnkiem oraz zieleniną. Doprawić solą
i pieprzem do smaku. Podawać na ciepło.
-----Original Message-----
From: o...@n...pl
[mailto:o...@n...pl] On Behalf Of Krysia Thompson
Sent: Monday, October 11, 2004 12:05 AM
To: p...@n...pl
Subject: Re: wolowina po indyjsku
On Sat, 9 Oct 2004 22:40:23 +0200, "wiola"
<b...@n...onet.pl> wrote:
>witam
>
>mam pyatnie znalazlam przepis na to co w temacie, ale szkopul w tym ze
>potzreba tam jakiegos sosu paprykowego luisiana!!!! co to
jest??????????
>nigdzie tego nie moge znalezc i nikt nie wie o co pytam ?acznie ze
mna:( a
>moze znacie jakis inny pzrepis na w.w. danie:))))
>
>dziekuje i pozdrawiam
>Wiola
>
jak luisiana to raczej nie po indyjsku...raczej indiansku.....a
jak luisiana to sam ogien bedzie............
Pierz
K.T. - starannie opakowana
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|