Data: 2012-02-29 09:36:09
Temat: Re: A jednak smalczyk!
Od: "gosmo" <t...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Aicha" <b...@t...ja> napisał w wiadomości
news:jiji3t$20b$1@usenet.news.interia.pl...
> W dniu 2012-02-27 12:10, Ikselka pisze:
>> - Smalec jest lepszy od oleju?!
>> - Oczywiście. Olej się spala, wytwarzając homocysteinę. To trucizna.
> Aminokwas. Występujacy naturalnie we krwi. Znów jakaś pseudonaukowa
> histeryczka.
>> Często trujemy się na własne życzenie.
> A z masła powstaje akroleina. Na pewno bardziej szkodliwa - i rakotwórcza!
W wysokiej temperaturze pow. 300C przez dłuższy czas i w niewielkich
ilościach.
Obawiam się, że tłuszcze utwardzane, którymi na codzień smarujemy pieczywo
bardziej się trujemy ;)
|