Data: 2010-08-02 19:59:39
Temat: Re: A kurczak w ciescie?:) niekoniecznie sezamowym?:)
Od: MisKudlaty <s...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 02.08.2010 19:09, Lady_Heather pisze:
> Temat chinskiego makaronu pobudzil slinianki i stąd pytanie. Jakis
> pomysl na dobra panierkę tego typu jak w kurczaku w ciescie sezamowym?
> Przyznam ze metoda prob i blędów osiągam podobny rezultat aczkolwiek
> ciasto bywa czasami zbyt twarde;/ moze ktoras z tutejszych kucharskich
> tęgich głow podpowie?:)
> Drugie pytanie - kwestia aby kurczak w srodku nie byl surowy....a
> panierka na zewnatrz nie spalona;/
>
> pozdrawiam,
>
> LH
"Cycek kurzy w curry"
Pierś kurczaka pokroić na drobne kawałki, maczać w cieście prawie*
naleśnikowym i smażyć na patelni.
* ciasto naleśnikowe tradycyjne** tylko 'gęstsze' i koniecznie dużo
curry z lekkim dodatkiem sosu sojowego
** a jak wodę zastąpi się piwem*** to już wogóle rewelka
*** najlepiej ciemnym (nie porterem ani karmelowym)
MK
|