Data: 2003-04-23 10:52:45
Temat: Re: A myslalam, ze ja nie dam sie nabrac
Od: p...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
Waldek:
> > Nie znam masla z Warlubia. U mnie (Lodz) w sprzedazy
> > jest oselkowe produkowane przez Mlekovite i Konskie. To
> > ostatnie czasem kupuje i zapewniam, ze jest twarde.
> > Choc - prawde mowiac - lepiej mi smakuje kostkowane z
> > dwoch innych okolicznych mleczarni.
>
> jak mi tłumaczył ajent firmy Butter Lindner twardość masła zależy od
> tego, co krowy żarły (od temperatury oczywiście też ;-)).
Latem, kiedy krowy stoluja sie na dworze, maslo jest bardziej miekkie,
ale nie pamietam, dlaczego.
Ale oselkowe duzo bardziej miekkie od takiego w kostkach niezaleznie
od pory roku (inaczej mowiac, w tej samej porze roku).
Alina
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|